In order for this site to work correctly we need to store a small file (called a cookie) on your computer. Most every site in the world does this, however since the 25th of May 2011, by law we have to get your permission first. Please abandon the forum if you disagree.

Para que este foro funcione correctamente es necesario guardar un pequeño fichero (llamado cookie) en su ordenador. La mayoría de los sitios de Internet lo hacen, no obstante desde el 25 de Marzo de 2011 y por ley, necesitamos de su permiso con antelación. Abandone este foro si no está conforme.

bugs xEdit

Foro público de Xailer en español
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

bugs xEdit

Postby Hurricane » Thu Mar 15, 2018 6:10 pm

hi Ignacio,

I would like to do a little tutorial to use XEdit, before I started testing, to compile projects in Harbour, xHarbour/free... is it possible to create for xHB/com?
...but there are several errors occurring, I report a few (there were more problems):

1-For Harbour, it compiles and runs correctly.
The project is compiled with xHarbour/BCC, but does not execute.
If I add a BCC file in the project, then it compiles and executes. It is the same file added by xEdit.

2-When I clicked to delete the second configuration created:
(I had to delete by CFG file)
bug_environment_cfg.png
bug_environment_cfg.png (59.69 KiB) Viewed 880 times


3-bug:
bug_load_icon.png
bug_load_icon.png (97.77 KiB) Viewed 880 times


XEdit 5.0.4 build 2677 (november 2017)
User avatar
jfgimenez
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:48 pm
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby jfgimenez » Thu Mar 15, 2018 6:55 pm

Hi,

1- I don't understand exactly what the problem is. Please, post a very small sample or a step to step procedure to replicate it.

2- and 3- are now fixed. It'll be available in the next release.

Thanks for your input.
José F. Giménez
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
http://www.xailer.info
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby Hurricane » Thu Mar 15, 2018 8:05 pm

is it possible to create environment for xHB/COM?

bugs (there are others):
1-Compile the project with xHarbour/BCC, creates the EXE, but does not execute. I've attached an example. It also includes a script created by HBMake (HBMAKE folder)
2-... corrected next version
3-... corrected next version
4-In the project, it is doubling the LIB calls. Maybe after changing the environment. I still do not know the exact sequence:
bug_properties_duplicate.png
bug_properties_duplicate.png (63.59 KiB) Viewed 869 times

Maybe this is the first time you run XEdit, where you assume LIBs for Harbour, but we've created the first xHarbour configuration.
Attachments
teste_xedit.zip
(4.29 KiB) Downloaded 16 times
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby Hurricane » Thu Mar 15, 2018 10:05 pm

How much does the full version of XEdit cost?
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby Hurricane » Fri Mar 16, 2018 1:05 am

I found the reason that XEdit is doing wrong: XEdit - Corrigindo ambiente xHarbour + BCC (console) 8-)
I think XEdit is missing to ask if the project is graphic or console.

when do you think it will be available with these fixes?
User avatar
jfgimenez
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:48 pm
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby jfgimenez » Fri Mar 16, 2018 9:55 am

Hurricane wrote:How much does the full version of XEdit cost?


No cost, it's free ;-)
José F. Giménez
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
http://www.xailer.info
User avatar
jfgimenez
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:48 pm
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby jfgimenez » Fri Mar 16, 2018 9:57 am

Hurricane wrote:I found the reason that XEdit is doing wrong: XEdit - Corrigindo ambiente xHarbour + BCC (console) 8-)
I think XEdit is missing to ask if the project is graphic or console.

Don't change that .obj in the project. Instead, change the flag "-tWM" into "-tWC"

Hurricane wrote:when do you think it will be available with these fixes?

ASAP
José F. Giménez
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
http://www.xailer.info
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby Hurricane » Fri Mar 16, 2018 11:56 am

Did not work! I changed: -tWM -c -v- -O2 -X to: -tWC -c -v- -O2 -X
Please test first on a new project or in the example I have previously attached (without doubling the calls of LIBs).
jfgimenez wrote:Don't change that .obj in the project. Instead, change the flag "-tWM" into "-tWC"


Please let me know by email, I ended the tests because of the problems detected.
jfgimenez wrote:
Hurricane wrote:when do you think it will be available with these fixes?

ASAP

Hurricane wrote:bugs (there are others):
1-Compile the project with xHarbour/BCC, creates the EXE, but does not execute. I've attached an example. It also includes a script created by HBMake (HBMAKE folder)
2-... corrected next version
3-... corrected next version
4-In the project, it is doubling the LIB calls. Maybe after selecting another environment or when there is no environment or before selecting, adds calls from the default environment, but the default or ....


But it has important feature blocked. How to unlock?
table_registered_versions.png
table_registered_versions.png (20.5 KiB) Viewed 802 times

jfgimenez wrote:
Hurricane wrote:How much does the full version of XEdit cost?

No cost, it's free ;-)


Again I ask, is it possible to create environment for xHb/com?
User avatar
jfgimenez
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:48 pm
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby jfgimenez » Wed Mar 28, 2018 8:16 pm

Hurricane wrote:Did not work! I changed: -tWM -c -v- -O2 -X to: -tWC -c -v- -O2 -X

Here you are a working environment configuration. Add this lines to your xedit.cfg and select this environment for your project.

Code: Select all

[Harbour 3.2 MinGW]
Default=.F.
Include=
Lib=
Libraries=
HBCompiler=Harbour3
HBDir=C:\HB32
HBDirBin=C:\HB32\Bin
HBDirInclude=C:\HB32\Include
HBDirLib=C:\HB32\Lib\Win\MinGW
HBFlags=/n
HBLibraries=+hbextern,+hbdebug,+hbvm,+hbrtl,+hblang,+hbcpage,-gtcgi,-gtpca,-gtstd,+gtwin,-gtwvt,-gtgui,+hbrdd,+hbuddall,+hbusrrdd,+rddntx,+rddcdx,+rddnsx,+rddfpt,-rddads,-ace32,+hbhsx,+hbsix,+hbmacro,+hbcplr,+hbpp,+hbcommon,+hbmainwin,+hbmxml,+mxml,+hbpcre,+hbwin,+hbmzip,+minizip,+hbzlib
CCompiler=MinGW
CDir=C:\hb32\comp\mingw
CDirBin=C:\hb32\comp\mingw\Bin
CDirInclude=C:\hb32\comp\mingw\Include
CDirLib=C:\hb32\comp\mingw\Lib
CFlags=-c -O3 -march=i586 -mtune=pentiumpro -fomit-frame-pointer -W -Wall -pipe -masm=intel
CLibraries=+crt2.o,+gcc\mingw32\4.7.1-dw2\crtbegin.o,+mingw32,+gcc\mingw32\4.7.1-dw2\gcc,+moldname,+mingwex,+msvcrt,+kernel32,+user32,+gdi32,+advapi32,+ws2_32,+winspool,+comctl32,+comdlg32,+shell32,+uuid,+ole32,+oleaut32,+oledlg,+mpr,+winmm,+mapi32,+imm32,+msimg32,+odbc32,+wininet,+version
StripSymbols=.T.
RCDefault=.T.
RC=
RCFlags=
LinkFlags=-O3 -s
StandardIcons=.F.
LibFlags=


Hurricane wrote:But it has important feature blocked. How to unlock?

The DBF editor is part of xaDbu from OZS, and there are a few features blocked. You may purchase the full product from OZS.

Hurricane wrote:Again I ask, is it possible to create environment for xHb/com?

No, sorry. We're not interested on it.
José F. Giménez
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
http://www.xailer.info
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby Hurricane » Thu Mar 29, 2018 4:33 am

hi,
is not this, as I described:
* With Harbour works (your script is the same as mine).
* It does not work with xHarbour / free, previously I created the example for you.
* I also wrote a solution to solve this problem (xharbour/free/console environment).
* there are more problems than I described.

jfgimenez wrote:Here you are a working environment configuration. Add this lines to your xedit.cfg and select this environment for your project.
User avatar
jfgimenez
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:48 pm
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby jfgimenez » Thu Mar 29, 2018 11:09 am

Hi,

here you are a xHarbour Console configuration:

Code: Select all

[xHarbour Console]
Default=.F.
Include=
Lib=
Libraries=
HBCompiler=xHarbour
HBDir=C:\xHarbour
HBDirBin=C:\xHarbour\Bin
HBDirInclude=C:\xHarbour\Include
HBDirLib=C:\xHarbour\Lib
HBFlags=/n
HBLibraries=+rtl.lib,+vm.lib,+gtwin.lib,-gtgui.lib,+lang.lib,+macro.lib,+rdd.lib,+dbfntx.lib,-dbfcdx.lib,+dbffpt.lib,-sixcdx.lib,+hbsix.lib,-rddads.lib,-ace32.lib,+codepage.lib,+common.lib,+pp.lib,+pcrepos.lib,+hbzip.lib
CCompiler=BCC
CDir=C:\Bcc
CDirBin=C:\Bcc\Bin
CDirInclude=C:\Bcc\Include
CDirLib=C:\Bcc\Lib
CFlags=-tWC -c -v- -O2 -X
CLibraries=+c0w32.obj,+psdk\odbc32.lib,+psdk\msimg32.lib,+cw32.lib,+import32.lib,+wininet.lib
StripSymbols=.F.
RCDefault=.F.
RC=C:\xSail\Bin\porc.exe
RCFlags=/R /FO%FO %FI
LinkFlags=-Gn -Tpe -aa
StandardIcons=.F.
LibFlags=


It was working for me when I used xHarbour, some years ago. Next time you report a problem compiling from xedit, please, show your environment configuration.
José F. Giménez
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
http://www.xailer.info
User avatar
Hurricane
Posts: 85
Joined: Tue Mar 24, 2015 10:21 am
Location: Brasil
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby Hurricane » Thu Mar 29, 2018 12:06 pm

Good Morning :D
Please try to create your own environment for xHarbour/free/console.
I put great information just to help you (problems and solution), but you understood different (I do not know why :roll: ). It seems that my time and effort have not been tapped. :|

I have Xailer and I like it a lot, so I would help other people get started using XEdit. If you decide to fix this month, I'll try to help others with XEdit.

thank you and good luck with everything.
User avatar
jfgimenez
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Mon Apr 06, 2015 8:48 pm
Contact:

Re: bugs xEdit

Postby jfgimenez » Thu Mar 29, 2018 12:49 pm

Hurricane wrote:Good Morning :D
Please try to create your own environment for xHarbour/free/console.

I've just put it in my last message. Have you tried it?

BTW, I can't understand your interest in xHarbour now. It's very sad to say, but it's dead. I appreciate very much to Patrick and Ron, and I've supported and collaborated to xHarbour for many years. But Xailer had to migrate to Harbour a few years ago because xHarbour stopped its development, and I'm affraid there has been no changes since that time.

I'm still suscribed to xharbour-developers mailing list, and I can see that there is almost no activity on it. F.e., along all year 2017 there have been only 50 messages from 5 users. That is, less than 1 message per week :-(

Hurricane wrote:I put great information just to help you (problems and solution), but you understood different (I do not know why :roll: ). It seems that my time and effort have not been tapped. :|

I have Xailer and I like it a lot, so I would help other people get started using XEdit. If you decide to fix this month, I'll try to help others with XEdit.

thank you and good luck with everything.

Thank you for your support. I belive that I've answered your questions.
José F. Giménez
[Equipo de Xailer / Xailer team]
http://www.xailer.com
http://www.xailer.info

Return to “Spanish”